Egyesületünk, a magyarországi Közösségfejlesztők Egyesülete (KÖFE) és a Vitakultúra Egyesület partnerként vesz részt a 2022 április és 2023 szeptember időszakban megvalósításra kerülő Erasmus + KA210-ADU - kisléptékű partnerségek a felnőtt tanulás területén megvalósításra kerülő projektben.

A konzorciumvezető szervezet (KÖFE) egy magyarországi országos szakmai szervezet, amely közösségfejlesztő szakemberekből, helyi közösségi munkásokból, közösségi vezetőkből áll.

A Vitakultúra Egyesület (VKE) első sorban a képzések és szakmai konzultációkban dolgozik és a partnerségben az alkalmazott playback-színházi képzések megtartásában vállaltak szerepet.

Gazdag színházi tapasztalattal bíró tagjaikat inspirálják a valós közösségi kihívások, az alkalmazási területek bővítése, aktualizálása.

A Panta Rhei Egyesület részéről a playback-színház munkacsoporttal (Sepsi Playback Társulat) veszünk részt és célunk, hogy a közös tanulási programok alkalmával megismerjük, saját tapasztaláson keresztül megtanuljuk a playback-színház alkalmazását, közösségi eszközként, amely a jövőben alkalmassá teszi a társulatunkat közösségfejlesztő események megtartására.

A playback-színház, alkalmazott formájában, használható közösségfejlesztésre, tréningeken, gyermek és felnőttképzésben, kompetenciafejlesztésre, szervezetfejlesztésre, önismeretre, konferenciák záró eseményeként, integráció elősegítésére,terápiás eszközként.

A program keretében két közös képzési alkalomra kerül sor Magyarországon és Romániában, valamint két multiplikációs eseményre, amelyben a partnerségben résztvevő egyesületek, a gyakorlatban alkalmazva, adják tovább a közösségeik számára a projektben elsajátított módszereket.

  • Közösségi tanulóműhely Tinnye 2022 szeptember 9-11
  • Közösségi tanulóműhely Sepsiszentgyörgy 2o22 október 21-23
  • Multiplikációs esemény Sepsiszentgyörgyön – Alkotótábor – 2023 május 19-20
    amelyben a PRE playback-színház társulatának tagjai dolgoznak, a projektben tanult módszerrel, egy általuk szervezett eseményen, ahol a playback-színházat, mint közösségfejlesztésre alkalmas módszert fogják használni.
  • Multiplikációs esemény Kunbábony- Közösségfejlesztők Nyári Egyeteme 2023 június 28-30

A program során a képzés mellett egy rövid film és egy e-kiadvány is készül.

A film a projekt lépései során elkészült interjúk és egyéni ,valamint csoportfolyamatokat fogja bemutatni, mely érzékenyít, felkelti az érdeklődést a művészeti eszközök alkalmazása iránt, bemutatja a lehetséges alkalmazási terülteket és azt az utat/utakat, melyeket a projekt során a partnerek, résztvevők bejártak.
Az e-kiadvány a projekt eseményei során készült alkotásokból (képek, képzőművészeti alkotások, versek, fotók) készűlt elektronikus lenyomat– az alkotás pillanatának, élményének rövid bemutatásával.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjában valósul meg.
A fenti leírásban foglaltak a Panta Rhei Egyesület véleményét tükrözik.
Az Európai Bizottság sem a megosztott tartalomért, sem annak felhasználásáért nem felelős.

panta rhei egyesulet

© Panta Rhei Egyesület

 

logo facebook 1

Webfejlesztés: Digital Studio