A csoportokkal és közösségekkel való munkánk mellett egyesületünk célja, hogy a pszichodráma és szociodráma módszerét elérhetővé tegye, népszerűsítse és ezekben a módszerben való fejlődést és képződést biztosítsa, a saját szakmai közössége,valamint további érdeklődők számára.

A pszichodráma és a szociodráma számunkra az a keret amely lehetővé teszi a csoport és az egyén számára, hogy a cselekvés során felfedezzék a múlt, a jelen és a jövő egyéni, társadalmi és kulturális erőit, amelyek hatással vannak az életükre. A pszichodráma az egyéni felelősségvállalást sugallja, a szociodráma a közösségben való működés újraértelmezését célozza meg.

Folytatva az előző években elkezdett munkát 2022. április 1-3. között, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megszervezzük a Szak Mai Szerepeink - műhelymunka és szakmai önismeret programot.

Szakmai szerepeink poszterEbben a folyamatban a fókuszt a humán területen dolgozó szakemberek, munkájuk végzése során felmerülő megéléseire helyezzük.

Csoportban fogunk dolgozni és a pszichodráma módszer segítségével, magunkon, magunkkal dolgozunk és keressük a válaszokat a külső és belső megéléseink során felmerülő kérdésekre.

A folyamatban feldolgozásra kerülő témák támpontot nyújthatnak abban, hogy segítő szakemberként megtaláljuk a helyünket a világban.
A témák, amelyeket együtt fogunk körüljárni:

  • a szerepeink tisztázása és tudatosítása szakmai és személyes motiváció megértése és hatása a munkára
  • szakmai identitás tisztázása
  • személyes és szakmai határok tartása
  • szakmai és személyes élet területek közötti egyensúly megtartása
  • burn-out megelőzése

Helyszín: Fidelitas Konferencia Központ (Sepsiszentgyörgy, Gólya utca 14 sz.)
Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://forms.gle/LSMXJEy3G4GPoPYP8

bga alap logo

 

© Panta Rhei Egyesület

 

logo facebook 1

Webfejlesztés: Digital Studio