Játsszuk vissza! Éljük újra! Közösségfejlesztés Társadalmi Párbeszéd Színházzal

Egyesületünk, a magyarországi Vitakultúra Egyesület partnerként vesz részt egy innovatív gyakorlatok fejlesztésének, átadásának és megvalósításnak támogatására, továbbá az együttműködést, a társaktól való tanulást és az európai szintű tapasztalatcserét támogató közös kezdeményezések megvalósítását támogató Erasmus+ projektben.

A projektben a főpályázó a  Vitakultúra Egyesület.

A Panta Rhei Egyesület mellett  az ikladi  Szederfa Otthon - Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete és  komáromi  Tandem n.o vesznek részt.

A projekt célja,a visszajelző kultúra fejlesztése, a résztvevő szakemberek támogatása a konfliktus kezelési stratégiáik és visszajelzési kultúrájuk fejlesztésében, új megoldási modellek létrehozásában, egyéni fejlesztésen keresztül támogatva a közösségek és szervezetek hatékonyságát.

A projekt elsődleges célcsoportja a partnerszervezetek munkatársai, a segítő szakmák területén tevékenykedő szakemberek (pedagógusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek stb.), valamint a résztvevő szervezetek partnerei.

A programban arra kerűl a hangsúly, hogy a résztvevők egyéni személyiségfejlődésükön keresztül, az adott partnerszervezeten belüli
szerepüket megőrizve, tudatosítva használják a megszerzett új készségeket, kapcsolati és társadalmi kompetenciákat.
A megerősödött önbizalom, felelősségérzet és cselekvőképesség egyénként, de a megtartott szervezeti szerepen keresztül
teszi lehetővé a magasabb szintű részvételt az adott szervezet céljainak megvalósításában.

2018. április 21

Pszichológia és Művészet projekt II

“Alkotás, teremtés, önkifejezés - playback-színház 3x”

eseménysorozat

A rendezvény célja a pszichológia és a művészetek találkozási pontjainak a feltérképezése.
A nap programjai a következő tevékenységek köré szerveződnek : pszichológia, grafika / psychografika, vers, színház - Pszínház.

A rendezvényen jelen levő előadók mindannyian, gyakorló szakemberek, a pszichológia és a mentálhigiénés jóllét segítésének területein dolgoznak és ezzel párhuzamosan, meghatározó módon, helyet kap az életükben a művészi önkifejezés valamely formája is.

A résztvevők könyvbemutatón, egy József Attila verseiből összeállított előadáson, valamint egy playback (visszajátszó) színházi előadáson és beszélgetéseken vehetnek részt.

Playback alapképzés Sepsiszentgyörgy

Playback alapképzés
Beszámoló

2017. Október 20-22. között, a Panta Rhei Egyesület szervezésében, a Nyitókör KEPSZI Egyesület trénereivel és a BGA Zrt támogatásával megvalósúlt az első Playback színházi alapképzés Sepsiszentgyörgyön.
A 30 órás alapképzés célja volt a playback színházat, mint műfajt, népszerűsíteni, különös fókusszal a közösségépítő szerepére és hatására, valamint a playback-színház társadalmi hasznosságának a megélése és átadása.

BGA logo