Playback alapképzés Sepsiszentgyörgy

Playback alapképzés
Beszámoló

2017. Október 20-22. között, a Panta Rhei Egyesület szervezésében, a Nyitókör KEPSZI Egyesület trénereivel és a BGA Zrt támogatásával megvalósúlt az első Playback színházi alapképzés Sepsiszentgyörgyön.
A 30 órás alapképzés célja volt a playback színházat, mint műfajt, népszerűsíteni, különös fókusszal a közösségépítő szerepére és hatására, valamint a playback-színház társadalmi hasznosságának a megélése és átadása.

BGA logo

Azzal a céllal kívántuk népszerűsíteni a visszajátszó színházat, hogy térségünkben is elérhető és alkalmazható legyen esztétikai és művészi élményt nyújtó előadások formájában, valamint a különböző segítő tevékenységek lehetséges változataként.
A playback nemcsak önálló színházi irányzat, hanem alkalmazható közösségépítés, és -fejlesztés során, szakmai rendezvények, oktatás, szervezetfejlesztés területein is.
A képzés a saját élményű tanulásra épített. A három nap folyamán alkalom nyílt arra, hogy a résztvevők kipróbálják és élményt szerezzenek a történet mesélés bemutatásáról ,mesélőként és playback (visszajátszó) színészként egyaránt. Ehhez szükség volt a trénerek által létrehozott biztonságos közegre valamint , a résztvevők nyítottságára és arra, hogy akarjanak ás tudjanak kilépni a konfortzónájukból, ami a fejlődés egyik feltétele.
Ez a hétvége lehetőséget adott arra, hogy a résztvevők mélyítsék önismeretüket, fejlesszék kreativitásukat és spontaneitásukat és dolgozzanak a határaik felismerésén és tágításán.
A képzéssel az volt a célunk, hogy a tréningen részt vett személyek később az itt tanultak alapján tovább tudják vinni a módszert, és aktívan részt vegyenek egy playback színházi társulat létrehozásában.
A képzés befejezése után, a résztvevő személyek közül 9-en elköteleződtek a társulat alapításra és folytatják /folytatjuk a társulatépítési munkát.

Sikeresen magvalósítottuk a pályázatban kitűzött célunkat- megalapítottuk az első székelyföldi palyback színházi társulatot.

Ezzel egy olyan együttműködés kezdődhet el, mely összekovácsolja az embereket, és amelynek során szívesebben vesznek részt az őket érintő problémák megoldásában vagy akár a problémák kialakulásának megelőzésében.
Sepsiszentgyörgy,
2017.Október 25.

0
0
0
s2smodern

© Panta Rhei Egyesület

 

Webfejlesztés:  Digital Studio

logo facebook 1