Élő történeteink- közösségépítés playback színházzal

2017 –ben októberében, egy playback alapképzés alatt szerzett élmény és az azt követő lelkesedés következtében megalakult a Sepsi Playback Társulat, melynek 10 tagja van.Azóta minden második szerda “playback szerda” lett a társulat tagjainak a napirendjében. Ezeken a délutánokon playback-technikákat próbálunk, és közösen gondolkodunk a playbackről, ennek szerepéről a saját és a szűkebb vagy tágabb közösségünk életében, valamint azon, hogy a playback-előadások milyen eszközt szolgáltathatnak különböző közösségformáló tevékenységek keretén belül. Ez utóbbi hozzátartozik a Társulatunk hosszútávú tervei közé is.

Az idén, egy évvel az alakulásunk után, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával részt vettünk egy mozgáskultúra fokuszú társulatépítő playback-tréningen, és megvalósult az első nyitott playback színházi előadásunk.

kormany tamogatas

Ami azt jelenti, hogy magabiztosságunk növekedésével máris részt szeretnénk venni a sepsiszentgyörgyi kulturális életben, és a különböző művészeti ágak egy előadáson belüli egyesítésével egyedi élményt szeretnénk nyújtani a közönségnek.

Az előadás a Sepsi Playback Társulat, Nyitókör Közép-Európai Playback-Színházi Iskola, Albert Nagy Örs jazz-zenész, Maróti Dénes grafikusművész és Pusztai Emese Noémi haiku költő együttműködéséből jött létre.

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, aki  az előadásunkon jelen volt érdeklődőként, mesélőként vagy előadóként.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak a szervezeteknek, intézményeknek, amelyek ebben a tevékenységben támogatták a Panta Rhei Egyesületet és együttműködtek vele:

Míves Ház Sepsiszentgyörgy, Árkosi Kulturális Központ

Médiatámogatóink: Sepsi Rádió, Székely Hirmondó, Digital Studió

Köszönet a fotókért a Toro Attilának!

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt- nek a támogatást!

A következő nyitott előadásunkat 2019 áprilisára tervezzük, amikor ismét várunk minden improvizációt és spontaneitást kedvelő, vagy tanulni vágyó érdeklődőt, valamint azokat, akik szívesen megnéznék a történeteik visszajátszását a színpadon, vagy csak egyszerűen részesei szeretnének lenni egy közösséget teremtő élménynek, egy olyan előadás keretén belül, mely lehetővé teszi az egymásoz való kapcsolódásokat!

Áldott adventet és békés karácsonyt kívánunk!

s2smodern